BCN-SPORTS-FILM-2020_49

Shakhmaty / Chess, Ganadora de la 11th edition del BCN Sports Film

La cerimònia de cloenda de l’11a edició del BCN Sports Film Festival, celebrada al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch i emesa via streaming a través de la pàgina web i de les xarxes socials del BCN Sports Film  (www.bcnsportsfilm.org -@bcnsportsfilm) ha estat marcada per la nostàlgia de les cerimònies de clausura d’edicions passades on el món del cinema, l’esport, la política i la societat convergien en l’escenari singular del Museu Olímpic.

 David Escudé, president de la Fundació Barcelona Olímpica, ha estat l’encarregat de lliurar l’Àmfora Ciutat de Barcelona a la millor pel·lícula en la 11th edition del BCN Sports Film a Shakhmaty / Chess, curtmetratge d’animació dirigit per Alexey Pochivalov i produït per Boris Mashkovtsev (Soyuzmultfilm film studio).

Shakhmaty / Chess és un inesperat joc d’escacs d’argila…

Ha recollit el premi el Vicecònsol de Rússia, el Sr. Stranislav Petrunichev.

Durant l’acte de clausura també s’ha retut homenatge a Juli Pernas, director de la Fundació Barcelona Olímpica en l’última dècada i l’artífex, entre molts altres projectes, d’instaurar el BCN Sports Film Festival, Festival Internacional de cinema i televisió esportiva de Barcelona.

El premi especial del jurat —format per Thea Marti, cineasta ucraïnesa; Ramon Alaró, tècnic audiovisual apassionat per l’alpinisme i el documental esportiu; Mayuko Fujiki, seleccionadora de l’equip nacional d’Espanya de natació artística (sincronitzada); Santi Siquier, responsable d’Acció Territorial de l’Esport dins del Secretariat General de l’Esport i l’Activitat Física del Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya; i Dolors Aixalà, de la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament —ha estat per Balón F.C. (Espanya 2019), dirigida i produïda per Raúl San Román.

En aquesta edició, el jurat també ha atorgat tres mencions especials:

Ijrain Maradona / Maradona’s legs (Italià 2019), de Firas Khoury i produïda per Zorana Musikic i May Odeh (schaf oder scharf film, Odeh Films)

 Изгой / Outcast (Rússia, 2017), dirigida per Yury Sysoev i produïda per Yury Sysoev i Alexey Fursenko (Amarant pictures).

Safety (França, 2019), de Fabrice Joubert i produïda per Samuel François-Steininger i Fabrice Joubert (Easter Moon Films)

El BCN Sports Film es caracteritza per la diversitat de guardons, que aquest any s’han entregat a:

Premi a la millor producció catalana

Inside Me (Catalunya, 2018), dirigida per Miquel Soler i produïda Victor Lecha (Abstract Films)

Premi a la millor producció documental

Dima’s Game (Canadà, 2020), dirigida i produïda per Oussayma Canbarieh (Symage Media

Premi a la millor pel·lícula de ficció

40 Tableros / 40 Boards (Argentina, 2020), d’Alfonso Gastiaburo. Una producció d’Ana Taleb (Cinespuma)

Premi a la millor pel·lícula d’Esports d’Aventura – ÁLVARO BULTÓ

The Thrive (Alemanya, 2019), de Ole Diebold. Una producció de Nicolas Prien.

Premi a la millor pel·lícula d’animació

Le dernier jour d’automne / The last day of autumn (Suïssa, 2019), dirigida per Marjolaine Perreten i produïda per Nicolás Bourle (Nadasdy Film, La Boîte .

Premi esport com a eina de cooperació

El nadador / The swimmer (Espanya, 2018), dirigida per Pablo Barce i produïda per César Martínez i Antonio Hens (Dexiderius producciones, S.L. i Malas compañías PC S.L.)

 Premi Stay – Home

A Sky movie (Espanya, 2020), dirigida i produïda per Philipp Klein

Mireia Vicente, periodista de TV3, ha estat la mestressa de cerimònies d’aquesta 11a edició.