‘Ascenso’: últim curtmetratge del guanyador d’una Palma d’Or de Cannes i nominat a l’Oscar, Juanjo Giménez, en el BCNSportsFilm Festival!

La 12a edició del BCN Sports Film Festival (14 al 20 de febrer) comptarà amb un repertori de curtmetratges de luxe. Entre ells, Ascenso, del director Juanjo Giménez, únic director català que ha guanyat la Palma d’Or de Cannes amb el seu curtmetratge Timecode (2016).

Juanjo Giménez (1963) és l’únic director català que ha guanyat la Palma d’Or de Cannes amb el seu curtmetratge Timecode; una obra que també el portaria a la nominació com a millor curt en els Oscar de Hollywood en 2017 i que confirmarien un èxit indiscutible. És responsable i fundador de la productora Nadir Films S.L. amb la qual ha produït el curtmetratge Ascenso, que es projectarà en els Cinemes Girona el dijous 17 de febrer a les 20h en la sessió Fora de Joc.

L’obra narra una història del futbol en dos plans. Alguna cosa succeeix en un partit on el Guinardó FC i l’Sporting Verneda es juguen l’ascens. Una tensió que s’emporta al vestuari en el temps de descans i desemboca en una discussió entre l’equip del Guinardó FC, del qual l’actor Miki Esparbé (1983) és el capità.

Esparbé ha actuat en nombroses obres de teatre, cinema i televisió com Perdiendo el norte, Perdiendo el Este, Cuerpo de élite o Donde caben dos, entre altres. Produccions que li han fet guanyar múltiples premis: Premi Gaudí al millor actor en 2017, Premi Gaudí al millor actor secundari en 2019, Premi Millor Actor de l’Age d’Or International Arthouse Film Festival o Millor Actor del South Film and Arts Academy Festival.

Ascenso ha participat en un gran nombre de festivals i ha obtingut diferents premis entre els quals es destaquen:

–          Gran Premi al Millor Curtmetratge “Humor en corto”

–          Premi del públic en el Abycine d’Albacete

–          Premi del públic en el Festival Octubre Corto

–          Millor curt nacional en Cortogenial

–          Millor actor del festival Santurtzi Zine Jaialdia a Miki Esparbé

–          Millor director a Juanjo Giménez al Festival de Sonseca

–          Premi del públic en la V Edició d’Ahora es corto

–          Tercer premi en “El Pecado”

–          Primer premi “Álex Angulo” del festival Korterraza

Te la perdràs? Recorda que totes les entrades del BCN Sports Film Festival són gratuïtes. Accedeix a aquesta sessió de manera presencial o virtual. Fes la teva reserva!